magnesiumbehandeling


Magnesium behandelingen


• Deels of totale lichaamspakking met infrarood bodywrap

• Magnesiumvoetenbad

* Magnesiumproducten ook verkrijgbaar

Twinbalance_magnesium-wcloud-1

Magnesium speelt een cruciale rol bij talloze lichaamsprocessen. Zo zorgt het voor het goed functioneren van meer dan 300 enzymatische processen in ons lichaam, het is nodig voor de energiestofwisseling, voor de overdracht van zenuwprikkels en voor de opbouw van botten en tanden. Magnesium reguleert het hartritme en de bloeddruk. Het zorgt voor een algehele ontspanning, het wordt ook wel het 'anti-stress'-mineraal genoemd.

Meer dan 80% van de mensen hebben een tekort aan magnesium. Dit kan komen door voedingsgewoonten, stress, het gebruik van medicijnen, alcohol en nicotine, maar ook door intensieve sport, zwangerschap en hogere leefdtijd vragen naar meer magnesium. Een tekort kan leiden tot allerlei klachten, zoals: slapeloosheid, onrust en nervositeit, spierkramp, vermoeidheid, hartritmestoornissen, hoofdpijn, depressie, verhoogd cholesterol gehalte en botontkalking. overgevoeligheid,angsten en.... stress. En juist stress vreet magnesium, waardoor je gemakkelijk in een vicieuze cirkel terecht komt. Magnesium kan ook veel betekenen voor klachten zoals fybromyalgie, psoriasis en voor kinderen met ADHD. Met behulp van een vorm van iriscopie, anamnese en spiertesten kan een eventueel magnesium tekort worden vastgesteld. Dit in combinatie met eventuele klachten.

* DEELPAKKING *

Deel gelpakking wordt onder andere toegepast bij spierblessure, ontstoken pezen en pijnlijke gewrichten. Deze behandeling verlicht de pijn en zorgt voor herstel van binnenuit. Het lichaamsdeel wordt ingesmeerd met een laagje gel en afgedekt met folie. De magnesiumgel mag vervolgens ca. 20 minuten intrekken terwijl u heerlijk kunt ontspannen. Infrarood versterkt het proces. Daarna wordt de gel met warme vochtige doeken verwijderd.

* GEHELE PAKKING *

Naast het verkwikkende effect van een infrarood bodywrap pakking, maken we gebruik van de krachtige re-mineraliserende werking. Een pakking met magnesium gel van 40 minuten zorgt voor een directe opname van magnesium via de huid. Aangetoond is dat opname via de huid (transdermaal) heel effectief is en het verteringskanaal ontziet. Tijdens de pakking wordt deze ‘pure’ magnesium opgebracht op het lichaam. Bij de voeten wordt een extra laagje gel aangebracht, vanwege de snelle opname. De magnesiumchloride is afkomstig uit de Zechsee en tot een gel gemaakt. Deze gel bevat een hoge concentratie magnesium-chloride(30%). Na afloop van de pakking kunt u kiezen tussen een magnesiummassage met Magnesium Souplesse van 20 of 45 minuten. Voor thuis krijgt u magnesiumvlokken mee. Hiermee maakt u 2x per week een voetbad.


Na 2 weken volgt nu een tweede pakking. Na overleg bekijken we de resultaten in overeenstemming met de verwachtingen. Vier weken na de start van het behandelplan volgt er een evaluatie van de behandelingen en bespreken we of er een vervolgbehandeling nodig is.


Pakking hele lichaam € 35
Pakking lichaamsdeel € 25
Massage 20 min. € 20
Massage 45 min. € 35
Intakekosten van € 15